Socialise

AlgemeenBelangrijke Veranderingen in WhatsApp Back-ups op Google Drive

Belangrijke Veranderingen in WhatsApp Back-ups op Google Drive

WhatsApp-gebruikers opgelet! Er komt een belangrijke verandering in hoe WhatsApp back-ups op Google Drive worden beheerd. Hier is wat u moet weten:

1. Einde van de Gratis Opslagruimte: Sinds een overeenkomst tussen WhatsApp en Google in 2018, namen WhatsApp-back-ups geen opslagruimte in beslag op Google Drive. Dit verandert binnenkort. WhatsApp-back-ups zullen nu ruimte innemen op Google Drive en meetellen voor uw opslaglimiet​​.

2. Gefaseerde Uitrol: Deze nieuwe maatregel wordt vanaf december ingevoerd, maar niet overal tegelijk. Meta start met een uitrol voor bètagebruikers, waarna de wijziging volgend jaar wordt doorgevoerd voor alle WhatsApp-gebruikers op Android. Andere mobiele platformen hadden deze regeling al​​.

3. Waarschuwingen en Opslagbeheer: Gebruikers krijgen 30 dagen vooraf een waarschuwing via een banner in de WhatsApp-instellingen. Zodra u uw opslaglimiet van 15 GB op Drive bereikt, moet u keuzes maken en ruimte vrijmaken​​.

4. Alternatieve Overdrachtsopties: Als alternatief voor Google Drive-back-ups, kunt u WhatsApp-conversaties nog steeds overzetten tussen twee Android-apparaten, op voorwaarde dat deze draaien op Android 6 of hoger​​.

Deze wijziging onderstreept het belang van het bewust beheren van uw digitale opslagruimte. Als u vragen heeft over het optimaliseren van uw bedrijfscommunicatie en -data, neem dan gerust contact op met Socialise. We helpen u graag met de inzet van efficiënte communicatietools en dataopslagstrategieën.

Socialise specialiseert zich in het bouwen van intelligente AI-chatbots voor bedrijven. We transformeren communicatie, verhogen efficiëntie en verlagen kosten door geavanceerde automatisering en gepersonaliseerde klantinteracties.