Whatsapp newsletters

Whatsapp newsletters

Bij Socialise streven we ernaar om bedrijven te verbinden met hun klanten op een manier die effectief, persoonlijk en innovatief is. Met dit doel in gedachten, zijn we enthousiast om onze nieuwe dienst aan te kondigen: de WhatsApp Nieuwsbrief Service. Ontdek een nieuwe dimensie van klantenbinding door middel van gepersonaliseerde nieuwsbrieven rechtstreeks in de WhatsApp inbox van uw klanten.

Hoog Openingspercentage en Click-Through-Rate (CTR): Een van de meest opmerkelijke voordelen van het gebruik van WhatsApp voor nieuwsbrieven is het indrukwekkende openingspercentage van gemiddeld 90%. Bovendien ervaren onze klanten een Click-Through-Rate (CTR) van 30 tot 40%, waardoor deze service een krachtig middel is voor het stimuleren van klanteninteractie en conversie.

Voordelen van een WhatsApp Nieuwsbrief:

  1. Directe Levering: Uw berichten worden direct afgeleverd in de persoonlijke WhatsApp inbox van uw klant, waardoor ze bijna onmiddellijk worden gezien.
  2. Hoge Zichtbaarheid: Met een openingsratio van 90% zijn WhatsApp nieuwsbrieven een van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat uw boodschap wordt gezien.
  3. Verhoogde Engagement: Met een CTR van 30 tot 40% is de kans groter dat klanten interactie hebben met uw inhoud en actie ondernemen.
  4. Gepersonaliseerde Communicatie: Onze bottechnologie maakt het mogelijk om gepersonaliseerde berichten te sturen, waardoor de relevantie en de impact van elke nieuwsbrief wordt verbeterd.
  5. Gebruiksvriendelijk Platform: Ons platform is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten, waardoor het eenvoudig is om nieuwsbrieven op te stellen, contactenlijsten te beheren en de prestaties van uw campagnes te analyseren.
  6. Kostenefficiënt: WhatsApp nieuwsbrieven zijn een kosteneffectieve manier om een groot publiek te bereiken zonder grote investeringen in tijd of middelen.

Socialise specialiseert zich in het bouwen van intelligente AI-chatbots voor bedrijven. We transformeren communicatie, verhogen efficiëntie en verlagen kosten door geavanceerde automatisering en gepersonaliseerde klantinteracties.